همه میدانیم که نوشتن رزومه کار راحتی نیست و تفاوتی نمیکند که در کدام مرحله از مسیر شغلی خود قرار دارید. فرقی ندارد که حجم تجربه کاریتان زیاد بوده و حالا نمیدانید در کدام بخش از رزومه آنها را بگنجانید یا اینکه به دنبال نخستین شغل حرفهای خود هستید و تجربه زیادی برای نمایش ندارید. در هر صورت پر کردن کامل یک صفحه رزومه کار دشواری به نظر میرسد.
اگر الان روی رزومهتان کار میکنید، این مطلب را از دست ندهید. با خانم میشل آیکمن (Michelle Aikman)، هم-موسس و مدیر مرکز یادگیری سرنو (Adventure Learning Cerno) گفتوگویی انجام دادیم (وب سایت گلسدور، ایزابل تاتام) [۱] تا بحث و نظر وی را در مورد بهترین روشهای عملی و واقعگرایانه برای امروزی کردن رزومه جویا شویم.
بر اساس نظر آیکمن، بزرگترین اشتباهی که جویندگان شغلی در رزومه خود مرتکب میشوند آن است که صرفا آنچه را که انجام دادهاند وارد میکنند، نه نحوه انجام کارشان را. برای مثال اگر شما کارشناس استراتژی شبکههای مجازی هستید، صرفاً نباید به گفتن مدیریت حسابهای شبکههای مجازی بسنده کنید. در عوض، اجازه دهید اعداد گویای کارتان باشد، برای مثال این گونه میتوانید توضیح دهید: «از زمان فعالیتام، تعداد دنبالکنندگان شبکههای مجازی X بود و پس از من به Y عدد رشد پیدا کرد».
آیکمن میگوید: بیان منافع مربوط به تجربهها و موفقیتهایتان اهمیت زیادی خواهد داشت. همیشه دوست داشتم بدانم که افراد چگونه به بهترین شکل کار خود را انجام میدهند. این موضوع به کارفرمایان کمک میکند تا با عبارتهای رزومه ارتباط برقرار کنند و اگر این کار را انجام دهید، آنها نحوه کاری که انجام دادهاید را خواهند دید.
اگر به دنبال تغییر بنیادی رزومهتان هستید، یکی از بهترین اقدامهای حال حاضر این خواهد بود که نفر سومی (غیر از شما و کارفرما) به آن نگاهی بیاندازد. با اینکه بهترین روش احتمالاً این است که از کارشناس حرفهای بخواهید تا رزومهتان را بخواند، اما میتوانید از همکار یا مدیری درخواست کنید که نظراتشان را به منظور تمایز موفقیتهایتان نسبت به دیگران بگویند.
آیکمن ادامه میدهد: «افراد اغلب در مورد اینکه با چه روشی خودشان را به متقاضی خاصی تبدیل کنند و ارزش فردیشان را نشان دهند، فکری به ذهنشان خطور نمیکند. آنها گرایش به این دارند که صرفاً خودشان را معرفی کنند، در نتیجه گفتوگو با نفر سوم به آنها کمک میکند تا نسبت به اینکه چه چیزی را عرضه کنند یا مزیت رقابتیشان باشد، آگاهی پیدا میکنند.
اگر ایجاد محتوای رزومه برایتان دشوار به نظر میرسد، بهتر است از یک نمونه استاندارد رزومه استفاده کنید، زیرا زمانی برای فکر کردن فرمت متمایز آن ندارید. با این حال، اگر میخواهید در مسیر شغلی رشد کنید، اختصاص زمان میتواند برای تمایزتان کمک کند.
افراد همیشه از نمونههای استاندارد شده استفاده میکنند و به بعد خلاق آن فکر نمیکنند. در عوض، شما این جنبه را در نظر بگیرید که چه چیزی باعث میشود تا کارفرما درباره آن (رزومه) فکر کند؟ آنها دنبال چه چیزی هستند؟ چگونه میتوانم با جنبه بصری (رزومه) ارتباط ایجاد کنم؟ شما با فرد دیگری ایجاد ارتباط میکنید، پس در مورد آنچه که دلخواهشان است فکر کنید. آنچه که در صنعت مهندسی کارکرد دارد، ممکن است در حوزه بازاریابی اثر نداشته باشد، پس شما باید طبق سبک و ویژگی فردی بنویسید که قصد خواندن آن را داشته باشد.
در قسمت بالایی رزومه شما باید بخش «مختصری از فعالیت حرفهای» را داشته باشید که به رویاها و تمایلات آیندهتان اشاره کند. خانم آیکمن توصیه میکند که به جای تمرکز بر موفقیتهای گذشته، به آینده فکر کنید. انجام این کار نشان میدهد که آنچه را که انجام دادهاید، به مرحله بعدی شغلتان میتواند کمک کند- و اگر قصد دارید که وارد مرحله بعدی شوید، اجازه دهید تا کارفرما اطلاع پیدا کند.
به گفته آیکمن «در مجاور عنوان شغل فعلی، همیشه اشتیاق و آرزوهای آینده تان را بنویسید. مثلا در کنار بخش فعالیت فعلی خود در بخش معرفی مختصر بنویسید: تمایل و رویای کسب موقعیت و جایگاه مدیریت. این روش سریع ارتباطی خواهد بود که جهت حرکت شما را نشان میدهد. صرفاً رزومهای را تحویل ندهید که شغل فعلیتان را نشان میدهد».
آیکمن میگوید: اگر تجربههای زیادی در دوره کوتاهمدت یا مشابهی از شرکتهای مختلف دارید، بهتر است آنها را به طور فشرده در یک بخش رزومهتان بنویسید. انجام این کار فهم آن را راحت کرده و اجازه میدهد تا شکاف زمانی بدون اشتغال کاسته شود. تجربههای مرتبط و یکسان را در نظر گرفته و تا جایی که امکان دارد باهم و فشرده بنویسید. اگر شما رزومهتان بر حسب زمان باشد، انجام این کار دشوار میشود، پس بهتر است از نمونه ترکیبی زمانی و بر اساس تجربه استفاده کنید تا کارفرما از دوره زمانی آنها اطلاع پیدا کند، اما بخش شایستگی را با کلید واژههای مربوط به تجربههای مختلف برجسته کنید.
خانم میشل آیکمن میگوید اگر شما تجربهای دارید که کاملاً با شغل حرفهای همخوانی ندارد، اما قابل اضافه شدن به بخش شایستگی و صلاحیت است، میتوانید آن را به رزومه اضافه کنید، اما مواظب زبان و لحن آن باشید. اگر میخواهید رزومهتان به شما تمایز بخشیده و استعدادتان را نشان دهد، این موضوع اهمیت خواهد داشت. وی اشاره میکند که منظور کلمات مرتبطی است که شما با انتخاب آنها، خودتان را تشریح میکنید. به این معنی که ممکن است آنها نشان دهند که شما برای بیان اطلاعات باید مهارت پیدا کنید. پس در مورد زبانی که میخواهید به وسیله آن تجربه خودتان را توضیح دهید، فکر کنید تا نظر کارفرما را جلب کند.
ممکن است احمقانه به نظر برسد، اما بهترین روش برای آنکه واقعا تمایز رزومهتان را نشان دهید آن است که نشان دهید کاملاً به آن و نوع معرفیاش اعتماد دارید. آیکمن میگوید که برای اینکه به نتیجه برسید، باید به رزومه خود اعتقاد داشته باشید.
بله، درست است که نوشتن رزومه دشوار و پیچیده به نظر میرسد، اما اگر میخواهید شغلتان را تغییر داده و یا وارد مسیر حرفهای جدیدی شوید، یکی از بهترین روشها این است که اعتماد به نفس خودتان را تقویت کرده و روزمهای بنویسید که ارزشتان را نشان دهد.
اگر هنوز رزومه خود را نساختهاید یا اگر میخواهید یک رزومه حرفهای با همین ویژگیهای هفتگانه داشته باشید، استفاده از رزومهساز حرفهای تلنت یاب، به عنوان ابزار این کار، میتواند راهگشا و بسیار مفید باشد.
مأخذ: ۷ Ways to Transform Your Resume Today
[۱] Glassdoor, Isabel Thottam