راهنمای انجام مصاحبه استخدامی

انجام مصاحبه یکی از پر کاربردترین ابزار برای ارزیابی متقاضیان استخدام در سازمان ها است. اگر مصاحبه استخدامی به درستی صورت پذیرد، می تواند اطلاعات ارزشمندی را از داوطلب در اختیار مصاحبه کننده قرار دهد. برای انجام هر چه بهتر مصاحبه استخدامی رعایت نکات زیر توصیه می  شود:

 

کسب آمادگی برای مصاحبه: مصاحبه کنندگان باید با شغل مودر نظر آشنایی کافی داشته باشند. خواندن شرح شغل می‌تواند در این زمینه کمک کننده باشد. علاوه بر آشنایی با شغل رزومه داوطلب را به دقت بخوانید.

فراهم آوردن محیطی مناسب برای مصاحبه: مصاحبه باید در یک فضای خصوصی برگزار شود تا از مزاحمات مکرر و مراجعات حضوری دیگران یا صدای زنگ تلفن در امان باشد.

آرامش بخشیدن به مصاحبه شونده: همه ما وقتی که در یک رقابت و آزمون قرار می‌گیریم و می خواهیم خود را به دیگران اثبات کنیم، دچار استرس و اضطراب می‌شویم. این امر در مصاحبه و مخصوصا برای جوانانی که برای اولین بار در معرض مصاحبه قرار می‌گیرند تشدید می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌شود اگر می‌خواهید با خلق و خوی واقعی و طبیعی مصاحبه شونده آشنا شوید و توانایی‌ها و ضعف او را در چنین شرایطی بیازمائید در ابتدای مصاحبه با گفتگوهای غیر رسمی و چند سوال ساده شروع کنید. مثل « خوب راحت اینجا رو پیدا کردی؟ از کجا اومدی، هوا امروز خیلی گرمه یا سرده ، آلودست و …، خیلی منتظر موندی و مواردی از این دست»

طرح و  پیگیری سوالات: سوالاتی که در چک لیست مصاحبه تان آمده است را با سوالات پیگیری کامل کنید. سوالات پیگیری مصاحبه شونده را تشویق می‌کند که سوال شما را عمیق‌تر و کامل‌تر پاسخ دهد. سوالات پیگیری از قبیل: ممکن است توضیح بیشتری دهید؟، بعد چه کردید؟، جالب ترین بخش این مسئله برای شما چه بود؟ و … .

خوب بشنوید: خوب شنیدن به این معنی نیست که در زمان صحبت کردن متقاضی ساکت باشید بلکه باید واکنش مناسب نیز نشان دهید. مثلا برای نشان دادن علاقه و جلوگیری از سوء برداشت، صحبت‌های متقاضی را تفسیر و بازگویی کنید. «بنابراین چیزی که اتفاق افتاد این بود که ……، من از صحبت‌های شما اینگونه برداشت کردم که ….». ولی با اشارات و لبخند داوطلب را راهنمایی نکنید.

یادداشت برداری: ممکن است بعد از مصاحبه نیاز به بحث و گفتگو با سایر اعضای تیم مصاحبه کننده داشته باشید. بنابراین به یادداشت‌های خود نیاز پیدا خواهید کرد.

دچار خطا نشوید: اجازه ندهید جاذبه‌های ظاهری متقاضی بیش از حد بر شما تاثیر بگذارد و شما را دچار خطا کند. همچنین اجازه ندهید شباهت فرد متقاضی با شما مثل علائق مشابه، تحصیلات مشابه، محل سکونت مشابه و سایر اشتراکات بر روی تصمیم شما تاثیر بگذارد. این گونه مشابهت‌ها برای انتخاب دوست مناسبند ولی برای انتخاب‌های استخدامی موضوعیت ندارند. قضاوت سریع و عجولانه در مورد متقاضی نکنید و تا پایان مصاحبه صبر کنید.

جلسه را مدیریت کنید: به شکل محترمانه از پر حرفی مصاحبه شونده، بویژه وقتی به جای مطالب اصلی وارد حاشیه می‌شود یا از پاسخ‌های صریح و روشن طفره می‌رود جلوگیری کنید و او را به جریان اصلی مصاحبه برگردانید. 

در طول مصاحبه به فکر جذب متقاضی باشید: نگاه مثبت و احترام به مصاحبه شونده با رعایت حریم شخصی این امکان را فراهم می‌آورد که اگر حتی فرد متقاضی جذب نشود، تجربه و خاطره خوشایندی از این جلسه و سازمان داشته باشد.

پایان مصاحبه: متقاضی را تشویق به سوال پرسیدن کنید. این امر به ما کمک خواهد کرد تا انتظارات، اهداف و دغدغه‌های او را بهتر بشناسید. در پایان هم مصاحبه را به نحوی خوشایند مانند سوالات ابتدای مصاحبه به پایان برسانید.

   ارسال دیدگاه

ایمیل شما هرگز برای مقاصد تجاری یا تبلیغاتی بکار نمی رود. *

 


کاربرانی که به تازگی به ما پیوسته اند

matildaruby061matildaruby061
sepideh.sobhanisepideh.sobhani
tamikanuttertamikanutter
camillaschulzecamillaschulze
ZALuhZALuh
mehrdadmalijimehrdadmaliji
Azadi.mmAzadi.mm
ajdari54@gmail.comajdari54@gmail.com
rezasarafrazirezasarafrazi
bryantbramlettbryantbramlett