اتیکِت معارفه رسمی در کار و تجارت

در نوشته اتیکِت در جلسه‌های کاری گفتیم که در محیط کار و شرکت‌ها، اصول مختلفی بر رفتار ما حاکم است. گفتیم که این آداب و تشریفات خاص در محیط کار که رفتار ما را تحت تأثیر قرار می‌دهند و لزوماً در اصول مذهبی، اخلاقی، قانونی، و عرف و سنت نمی‌توان آن‌ها را خلاصه کرد، «اتیکِت» گفته می‌شود. گفتیم که، اتیکت در محیط کسب و کار، تشریفاتی است که ما در ارتباط با دیگران رعایت می‌کنیم تا دیگران را تحت فشار قرار ندهیم و به حریم شخصی آن‌ها احترام بگذاریم.

در نوشته پیشین، به برخی از آداب معاشرت یا اتیکت‌های برگزاری جلسه‌های کاری در قالب برخی توصیه‌های مهم پرداختیم. در این نوشته به اتیکت معارفه درست در محیط‌های کسب و کار اشاره می‌کنیم:

ئمئ

  • بنابر سنت، در موقعیت‌های اجتماعی، معمولاً یک آقا به یک خانم معرفی می‌شود. با این وجود، در کار و تجارت، همیشه باید فرد «کهتر» به «مهتر» معرفی شود. بنابراین الگوی معرفی در کسب و کار به این صورت است: «مقام مافوق، اجازه دارم مقام زیردست را به شما معرفی کنم؟».
  • مشتری همواره فرد مهم‌تر است. بنابراین همواره باید مشتری به کارکنان یا مدیر شرکت معرفی شود.
  • اگر مهمانی در شرکت خود دارید، بر اساس اصول اتیکت، باید میزبان خود را به مهمان معرفی کنید.
  • برای معرفی دو فرد هم‌رتبه، کسی که کم‌تر می‌شناسید را به کسی که بهتر می‌شناسید معرفی کنید.
  • نکته مهم در معرفی افراد به یکدیگر آن است که بهتر است درباره هر کسی چند دقیقه صحبت کنید تا اطلاعات اولیه بدهید. با این کار فشار روانی را در افرادی که برای نخستین بار همدیگر را دیده‌اند، کاهش می‌دهید.
  • بر اساس الگوی معارفه درست، همیشه مرئوس را به رییس معرفی کنید.
  • در یک گروه بزرگ سعی کنید در آنِ واحد، یک نفر را به چند نفر معرفی کنید.
  • برای معرفی، از نام و نام خانوادگی افراد استفاده کنید. در واقع بهتر است عنوان فرد (برای مثال، دکتر، مهندس، و …) و نیز پست سازمانیِ فرد را پس از نام و نام خانوادگی او بیان کنید.
  • برای معرفی خود، باید پیش‌قدم شوید و خود را کامل معرفی کنید. هرگز از کسی نخواهید کسی نام شما را حدس بزند.
  • اگر با کارت ویزیت کسی به شما معرفی شد، حتما کارت ویزیت را به دقت بخوانید و ازاو تشکر کنید.

رعایت نکات ساده، اما بسیار مهم فوق در معارفه افراد به یکدیگر، سبب می‌شود که در نخستین مواجه با یکدیگر اثرات مثبت و سازنده‌ای از همدیگر در اذهانتان به جا بگذارید و رابطه کاریِ مناسبی را با هم آغاز کنید.

مآخذ: ۱) سوفاکس. (۱۳۹۳). ترجمه آزیتا زمانی. آداب معاشرت در محیط کار به زبان آدمیزاد. تهران: هیرمند. ۲) مجموعه فایل‌های صوتی اتیکت محمدرضا شعبانعلی، قابل دسترسی در؛ http://www.shabanali.com/

   ارسال دیدگاه

ایمیل شما هرگز برای مقاصد تجاری یا تبلیغاتی بکار نمی رود. *

 


کاربرانی که به تازگی به ما پیوسته اند

matildaruby061matildaruby061
sepideh.sobhanisepideh.sobhani
tamikanuttertamikanutter
camillaschulzecamillaschulze
ZALuhZALuh
mehrdadmalijimehrdadmaliji
Azadi.mmAzadi.mm
ajdari54@gmail.comajdari54@gmail.com
rezasarafrazirezasarafrazi
bryantbramlettbryantbramlett