شوکهای مدیریتی گاهی میتوانند برای شرکت مفید باشند. این شوکها سبب میشود که نگاهها و دیدگاههای جدیدی وارد شرکت شود و رهبران و مدیران سازمان را وادار بکند تا نگاه دقیقتری به عملکردشان داشته باشند.
برای مثال وقتی تکنولوژیِ جدیدی ارائه میشود که میتواند منجر به تغییر در زنجیره تأمین شرکت شود، ممکن است شرکت دچار چنین شوکهایی شود. یا ممکن است بنا به دلایل محیطی و خارج از حدوده کنترل شرکت، وضعیت سهام شرکت در بورس دچار تحولات بنیادی شود. همچنین ممکن است شرکت شما دچار بحرانهای مالی و اقتصادی شود و این امر سبب شود که شرکت دست به تغییرات اساسی در حجم منابع انسانی خود بزند و کسانی که از شایستگیها و قابلیتهای کمتری برخوردار هستند را از شرکت اخراج کند.
اما، شما نباید منتظر باشید تا شرکتتان گرفتار این قبیل شوکها شود. بهجای آن، خودتان را اخراج کنید!
به این فکر کنید اگر قرار بود در شغلی که اکنون در حال انجام وظایفتان هستید، دوباره استخدام شوید، چه میکردید؟ چه کار متفاوتی نسبت به روز نخستی که در این شغل استخدام شدید، میکردید؟ چه شایستگیها و قابلیتهای در خود ایجاد میکردید تا این شغل را با موفقیتآمیز انجام دهید؟
این قدمِ رو به عقب، به شما کمک میکند تا به ارزیابیِ دوباره استراتژیها و رویکردهایی که اکنون در حال استفاده از آن هستید، بپردازید. این کار باعث میشود بتوانید چیزهایی را ببینید که گذشت زمان مانع از دیدن آن شده است و با این کار بتوانید با چالشهایی که پیشرو دارید، اثربخشتر روبرو شوید.
بنابراین، پیش از آنکه توسط مدیر خود اخراج شوید، خودتان را با به چالش کشیدن استراتژیها، عملکرد، شایستگیها و مهارتهایتان، اخراج کنید و اگر به این نتیجه رسیدید که قابلیتهای فعلی شما با تقاضاها و چالش های فعلیِ شغلتان هم خوانی دارد، دوباره خود را با قدرت استخدام کنید.
اقتباس از: نوشتهای در http://time.com/