شش اشتباه رایج در استخدام + راه حل

استخدام فرد جدید برای شرکت، یکی از مهم‌ترین تصمیم‌هایی است که مالک شرکت و یا مدیران آن اتخاذ می‌کنند. استخدام فرد جدید، همراه خود ملاحظات، اشتباهات، و ریسک‌هایی را به دنبال دارد. استخدام موفق، استخدامی خواهد بود که فرد مناسبی انتخاب شود و با شغل، فرهنگ شرکت و سایر اعضای تیم کاری، هماهنگ و متناسب باشد. هر چند این فرآیند جذابیت‌های خاص خود را دارد، اما ممکن است به همان اندازه فرآیندی استرس‌زا و خسته‌کننده باشد. اگر جدیداً به دنبال استخدام فرد جدیدی در شرکت خود هستید، باید از شش اشتباه رایجی که ممکن است برای شما پیش بیاید و روش‌های جلوگیی از بروز آن‌ها آگاه باشید.

استخدام

نمی‌دانید چه می‌خواهید!

برای آنکه بتوانید تشخیص دهید که متقاضیان استخدامی برای تصدی پست یا شغل مورد نظر از کفایت لازم برخوردار هستند یا خیر، نیاز است نخست به شناسایی شایستگی‌ها و قابلیت‌های مورد نیاز شاغل پست مورد نظر بپردازید. باید بپرسید، تصدی این شغل نیازمند چه مهارت‌هایی است؟ آیا این شغل نیازمند فردی تحصیل‌کرده است؟ شغل مورد نظر تا چه اندازه نیازمند تجربه در مهارت‌های مورد نظر است؟

بنابراین، حتماً باید نیازمندی‌های دقیق هر شغل را شناسایی کنید و ویژگی‌های فردی که شغل برعهده خواهد گرفت را توصیف کنید. این کار این امکان را فراهم می‌کند تا بتوانید به مقایسه و امتیازدهی متقاضیان استخدامی براساس این معیارهای شناسایی شده بپردازید.

فهرستی تهیه کنید که در آن مسئولیت‎های شغلی، مهارت‌ها، دانش، تجربه و استعدادهای مورد نیاز برای تصدی شغل در آن آمده باشد. پس، با ذهنی مشخص از اینکه چه چیزی می‌خواهید و در جستجوی چه فردی با چه ویژگی‌هایی هستید، فرایند جذب و استخدام را آغاز کنید.

استخدام دوستان و اعضای خانواده

به‌محضی که پستی در شرکت خالی می‌شود، افراد بسیاری شروع به پیشنهاد اعضای خانواده، دوستان و فامیل خود به عنوان بهترین فرد برای تصدی پست خالی به شما می‌کنند. ممکن است شما نیز برای استخدام این قبیل افراد وسوسه شوید، به خصوص اگر در حال راه‌انداختن کسب و کار جدید (استارت‌آپ) هستید. اما باید بدانید که آشنا بودن فرد و رابطه نزدیک شما با او، لزوماً به معنای آن نیست که آن فرد برای تصدی شغل مورد نظر، بهترین گزینه است.

بنابراین، اتکای صرف به رابطه نزدیک و صمیمانه با کسی، دلیل خوبی برای استخدام آن فرد نیست. این اقدام علاوه بر بالابردن احتمال ضرر و زیان مالی، ممکن است روابط صمیمانه شما را هم برهم زند.

اعتماد به نخستین برخورد (اثر تقدم)

یکی دیگر از اشتباهات رایج در استخدام، اثر نخستین برخورد شما با متقاضی استخدام است. برای مثال ممکن است فرد بر روی کاغذ یا در جریان مصاحبه، به عنوان فرد ایده‌آل در ذهن شما باقی بماند اما بعدها، بی‌کفایتی او برای شما آشکار شود. بنابراین، برای آنکه از اثر نخستین مواجهه شما با متقاضی استخدام دوری کنید، بهتر است که نتایج نخستین مواجهه خود با وی را در ارزیابی او دخیل نکنید. جریان مصاحبه را طوری پیش نبرید که در راستای تأیید آنچه در ذهن شما از نخستین مواجهه با فرد باقی مانده است، باشد. اگر فرد را مناسب یا نامناسب می‌دانید، سعی کنید برای تصمیم خود دلایلی را پیدا کنید، نه آنکه مبنای این تصمیم شما تأثیری باشد که از نخستین مواجهه با فرد در ذهنتان شکل گرفته است.

پرسیدن سؤال‌های اشتباه!

بسیاری از مدیرانی که مشغول استخدام کارکنان هستند، از این امر مطلع هستند که پرسیدن سؤال‌هایی درباره جنسیت، قومیت، مذهب و سایر موضوعات شخصی، در جریان مصاحبه ممنوع است. اما ممکن است برخی سؤال‌هایی که فکر می‌کنید مجاز به پرسیدن آن‌ها هستید، شما را در فاجعه بزرگی بیاندازد. قوانین هر کشوری محدوده سؤال‌هایی که برای استخدام فرد نمی‌توان از آن‌ها پرسید را مشخص کرده است. اگر اشتباه کنید و فردی را به خاطر پرسیدن سؤالی نادرست رد کنید، ممکن است شرکت خود را ناخواسته و ندانسته در جریان دعوی کیفری انداخته باشید. برای مثال برخی از این سؤال‌ها که بالقوه ممکن است برای شرکت شما دردسرساز شود، عبارت‌اند از؛

  • آیا به مسجد سر می‌زند؟ (شناسایی وابستگی مذهبی)
  • آیا ورزش خاصی انجام می‌دهید؟ (معلولیت)
  • لهجه شما برای کجاست؟ (قومیت)
  • به چه کسی رأی داده‌اید؟ (تفتیش عقاید)

بنابراین، یکی از مهم‌ترین وظایف متخصصان منابع انسانی آن است که سؤال‌های مصاحبه را از منظر تناسب آن‌ها با قوانین ضدتبعیض و سایر قوانین اثرگذار بر فرآیند استخدام بررسی کنند. برای آگاهی از سایر سؤال‌هایی که پرسیدن آن‌ها ممکن است شرکت را دچار مشکل کند، به مطلب «در مصاحبه استخدام این سوالات را نپرسید (قسمت اول)» مراجعه کنید.

عدم بررسی کامل صلاحیت‌های متقاضیان پیش از استخدام

ممکن است برخی از متقاضیان دارای رزومه کاریِ خوبی باشند، اما از کجا معلوم است که داشتن رزومه خوب، تضمین‌گر مناسب بودن فرد برای تصدی شغل هم باشد؟ بنابراین، علاوه بر رزومه، شما باید درباره فرد مورد نظر از کارفرمایان قبلی سؤال کنید. همچنین بررسی ویژگی های شخصیتی و نگرشی وی، از دیگر کارهای خوب است. بنابراین، پیش از اتخاذ تصمیم نهایی درباره رد یا قبول فرد، سعی کنید اطلاعات مختلفی را از مآخذ گوناگون گردآوری کنید و پس از بررسی دقیق و کامل همه اطلاعات، دست به تصمیم بزنید.

نداشتن خط‌مشی استخدامی شفاف

یکی از رایج‌ترین اشتباهاتی که بسیاری از شرکت‌ها در فرایند استخدامی دچار آن می‌شوند، نداشتن سیاست و خط‌مشی شفاف و دقیق استخدامی است. عدم شفافیت سیاست استخدامی در بهترین حالت منجر به سردگمی شده و در بدترین حالت هم ممکن است شرکت را در دامن مسائل و مشکلات حقوقی و قانونی گرفتار کند.

بنابراین، نیاز است که شرکت‌ها برای خود کتابچه‌ای تهیه کنند که در آن سیاست‌های استخدامی به صورت شفاف و دقیق نوشته شده باشد.

استخدام کارکنان جدید به معنای آن است که شرکت در جستجوی چیزی بهتر است. تصمیم نادرست در این زمینه ممکن است به هزینه از دست دادن زمان، پل، اعتبار و شهرت سازمانی (در این مورد مراجعه کنید به مطلب برند کارفرمایی)، و مشتریان تمام شود. بنابراین، فرآیند استخدام را عاقلانه اجرا کنید تا رشد شرکت را تضمین کنید و تجربه کاریِ مثبت و مفید را برای همه اعضای شرکت فرآهم کنید.

مأخذ: http://www.businessnewsdaily.com/5827-employer-hiring-mistakes.html

   ارسال دیدگاه

ایمیل شما هرگز برای مقاصد تجاری یا تبلیغاتی بکار نمی رود. *

 


کاربرانی که به تازگی به ما پیوسته اند

matildaruby061matildaruby061
sepideh.sobhanisepideh.sobhani
tamikanuttertamikanutter
camillaschulzecamillaschulze
ZALuhZALuh
mehrdadmalijimehrdadmaliji
Azadi.mmAzadi.mm
ajdari54@gmail.comajdari54@gmail.com
rezasarafrazirezasarafrazi
bryantbramlettbryantbramlett