ده نکته طلایی برای حفظ آداب معاشرت و ارتباط در سازمان

مطالب زیادی درباره ارتباط و آداب معاشرت در محیط‌های کاری و شرکت‌ها نوشته شده است. اما چند مهارت وجود دارد که فراگیری آن‌ها از توانایی صرف برای برقراری ارتباط و ایجاد گفتگو مهم‌تر است. در اینجا با ده مورد از مهم‌ترین آن‌ها آشنا می‌شویم.

more (2)

۱- حواستان باشد که لحن گفتگوی شما مثبت باشد. کسی که دائم از اتاقی به اتاق دیگر می‌دود و مدام در حال شکایت و گلایه کردن است یا دیگران را تحقیر می‌کند، راه به جایی نخواهد برد. با حضور ذهن و تمرکز کامل گفتگو را شروع کنید و به آنچه گفته می‌شود، با علاقه گوش دهید. از تأثیر مثبت لطیفه‌ها و حکایت‌ها در گفتگو غافل نباشید.

۲- ارتباط چشمی خود را با مخاطب حفظ کنید. نگاه کردن به چشم‌های مخاطب هنگام گفتگو نشان‌دهنده رفتار دوستانه شماست و به مخاطبان می‌فهماند که شما به آن‌ها علاقه‌مند هستید. این کار به آن‌ها هم کمک می‌کند که با شما احساس ر احتی کنند. افرادی که به دوردست‌ها، اطراف، پایین یا بالا نگاه می‌کنند، و ارتباط چشمی برقرار نمی‌کنند، حقه‌باز، گستاخ، یا بی‌ادب جلوه می‌کنند و مخاطب تصور می‌کند که وی علاقه‌ای به او و آنچه می‌گوید، ندارد.

۳- اطمینان کنید که ارتباطات کلامی و غیرکلامیِ شما مفهوم یکسانی را به مخاطب منتقل می‌کنند. با این کار نشان دهید که مراقب رفتار و حرکات خود هستید.

۴- از دیگران سؤال کنید و واقعاً به آنچه پاسخ می‌دهند، گوش کنید. فراموش نکنید که مردم دوست دارند در مورد خودشان حرف بزنند. سؤال کردن به شرط آن که زیادی خصوصی نباشد برای به حرف آوردن افراد کم‌حرف و محافظه‌کار راه خوبی است.

۵- دشنام ندهید و لطیفه‌های بی‌ربط و نابجا تعریف نکنید. از طرح پرسش درباره مسائلی نظیر مذهب، درآمد یا صحبت درباره علایق سیاسی خود پرهیز کنید. در بحث‌های کاری از طرح موضوعاتی که به نوعی به مسائل جنسی مربوط می‌شود، خودداری کنید.

۶- دقت کنید، پیش از حرف زدن، فکر کنید و هرگز حرف کسی را قطع نکنید. از زمزمه کردن، قدم زدن و پرداختن به کاری غیر از گوش کردن به مخاطب، هنگامی که وی مشغول صحبت کردن است، بپرهیزید. از سوی دیگر وقتی خودتان صحبت می‌کنید، با دقت در حرکات و حالات مخاطبان، مراقب باشید که آن‌ها را خسته نکنید.

۷- نشان دهید که عضو فعال گروه هستید. هنگامی که با همکارانتان درباره کارهای گروهی صحبت می‌کنید، از ضمیر «ما» استفاده کنید. هنگام صحبت با همکاران از ما و مال ما صحبت کنید نه از من و مال من. به جای آنکه همیشه نظر خود را اعمال کنید، از دیگران هم نظر بخواهید.

۸- خوب گوش کردن مهارتی و هنری فراتر از فقط ساکت نشستن در گوشه‌ای است. گوش کردن خوب مستلزم آن است که تمام نکات مهم گفتگو را به خاطر بسپارید. فقط در این صورت است که در پایان بحث می‌توانید سؤال‌هایی جالب، هوشمندانه و مربوط از طرف مقابل بپرسید.

۹- شنیده‌های خود را دوباره تکرار کنید، به‌ویژه وقتی که با رؤسا و مشتریان صحبت می‌کنید. هنر خوب گوش کردن باعث شفافیت بحث برای همه حاضران خواهد شد.

۱۰-به‌سرعت موضوع‌های جالب متناسب با جمع حاضران که تبادل نظر گروهی را بر می‌انگیزد، ابداع کنید. باید این هنر را داشته باشید که در میان گفتگوها، وقتی که حرفی برای گفتن باقی نمی‌ماند، سکوت را بشکنید.

هنگامی که مهارت‌های مذکور را آموختید، می‌توانید خود را استادی چیره‌دست در گفتگو و ارتباط بدانید و به خود ببالید.

 

اقتباس از:

فاکس، سو. (۱۳۸۹). آداب معاشرت در محیط کار به زبان آدمیزاد. ترجمه آزیتا زمانی. تهران: نشر هیرمند.

   یک دیدگاه

  1. مشایخ می‌گه:

    سلام…ممنون از شما
    انتظار میرفت مطالب پیشرفته تری در این باب مطرح میشد

   ارسال دیدگاه

ایمیل شما هرگز برای مقاصد تجاری یا تبلیغاتی بکار نمی رود. *

 


کاربرانی که به تازگی به ما پیوسته اند

matildaruby061matildaruby061
sepideh.sobhanisepideh.sobhani
tamikanuttertamikanutter
camillaschulzecamillaschulze
ZALuhZALuh
mehrdadmalijimehrdadmaliji
Azadi.mmAzadi.mm
ajdari54@gmail.comajdari54@gmail.com
rezasarafrazirezasarafrazi
bryantbramlettbryantbramlett