ممکن است کارمند خوب من، کارمند بد شما باشد!

برای بسیاری از مدیران اتفاق افتاده که فردی را که دارای مهارت شغلی و و قابلیت های زیادی است استخدام کنند، اما اندکی بعد، از کرده خود پشیمان می‌شوند. درست است که مهارت در شغل، یکی از مولفه‌های بسیار مهم در کارمند خوب شدن است، اما هیچگاه از تاثیر زیاد «فرهنگ سازمانی» در موفقیت یا شکست شغلی یک کارمند غافل نشوید.

 

بخش عمده ای از کارایی و توانایی های یک کارمند، عموما به صورت سلیقه ای ارزیابی می شود. مدیران و همکاران معمولا در این زمینه تفسیرهای خاص خود را دارند: آیا آرش با دیگران همکاری می کند؟ آیا تینا ریسک های غیر ضروری در کار می پذیرد؟ آیا فرهاد بیش از حد رقابتی عمل می کند؟ مثبت یا منفی بودن هر یک از تفسیرها بستگی به آن دارد که فرد مورد نظر تا چه حد متناسب با فرهنگ سازمان دیده شده و ارزیابی شود. وقتی فردی از دیگران با فرهنگ سازمان سازگاری دارد، به احتمال زیاد می توان ادعا کرد که او فردی با کارایی بالا قلمداد می شود.

فرهنگ هر سازمان مجموعه ای از تعاریف مشترک است. هسته اصلی این مجموعه شامل مشترکات اکثریت اعضای سازمان است. به عنوان مثال در شرکتی رقابت و سخت کوشی بسیار ارزشمند تلقی می شود ولی در شرکت دیگر فرهنگ غالب بر همکاری، کار تیمی و اعتماد تاکید دارد. یک کارمند خوب در شرکت اولی دارای رفتار و ویژگی های بسیار متفاوت نسبت به یک کارمند خوب در شرکت دومی است. واضح است که این دو شرکت کارمندان کاملا متفاوتی را باید جذب و پرورش دهند.

به عنوان یک مدیر باید به دنبال کارمندی باشید که با فرهنگ سازمان شما سازگاری دارد. اگر تصمیم به استخدام یک همکار جدید دارید، سعی کنید کسی را انتخاب کنید که دارای ارزش های مشابه با ارزش های سازمان شما باشد. به این منظور بهتر است ارزش های سازمان خود را کاملا مشخص کنید، تا هنگام استخدام کارمند جدید بهتر بتوانید ارزش های فردی آنها را با ارزش های حاکم بر سازمان خود مطابقت دهید. 

در زمان مصاحبه، سوال هایی را مطرح کنید که فرصتی را برای بیان ارزش های فردی متقاضی فراهم کنند. سعی کنید مواردی نظیر میزان خلاقیت و ریسک پذیری، اعتقاد به کل نگری و یا جزئی نگری، تاکید بر هدف یا وسیله، همکاری تیمی یا رقابت بین فردی، ملایمت در کار و یا سخت گیری، تمایل به ثبات و یا تلاش برای پیشرفت به بحث گذاشته شود. اینها همان مواردی هستند که بدنه فرهنگی سازمان شما را تشکیل می دهد.

اگر مدیری در زمان استخدام به این نکته توجه نکرده و فردی که با فرهنگ سازمان سازگاری ندارد را استخدام کند، به احتمال زیاد این همکار جدید با کمبود انگیزه و عدم تعهد مواجه و از شغل و سازمان خود ناراضی خواهد شد. از نظر دیگران کارایی چنین کارمندی نسبت به کارمندی با کارایی مشابه اما دارای فرهنگی منطبق با فرهنگ سازمان، ضعیف تر ارزیابی خواهد شد. در چنین شرایطی منطقی است که احتمال ترک شغل زیاد شود. این افراد اغلب به این نتیجه می رسند که برای این سازمان و شغل مناسب نیستند و به امید یافتن کار بهتر، سازمان را ترک می کنند.

پس در همان ابتدا با بررسی دقیق تر تناسب فرد با فرهنگ سازمان، هم به او کمک کنید و هم به سازمان خود!  

   ارسال دیدگاه

ایمیل شما هرگز برای مقاصد تجاری یا تبلیغاتی بکار نمی رود. *

 


کاربرانی که به تازگی به ما پیوسته اند

matildaruby061matildaruby061
sepideh.sobhanisepideh.sobhani
tamikanuttertamikanutter
camillaschulzecamillaschulze
ZALuhZALuh
mehrdadmalijimehrdadmaliji
Azadi.mmAzadi.mm
ajdari54@gmail.comajdari54@gmail.com
rezasarafrazirezasarafrazi
bryantbramlettbryantbramlett